Skolan - Lektioner behöver inte vara tråkiga.

Visst känns skolan tråkig, Man har inte alls lust att gå till skolan. Lektionerna är det värsta,att sitta och lyssna på läraren och sen bara en massa plugg. Men faktiskt så blir skolan som man gör det till. Om du alltid har en negativ inställning till skolan så blir det bara tråkigt.

Se till att prata och komma närmare klass-kamraterna under rasterna för på de sättet öppnar du upp dig och får möjligtvis en positivare inställning till skolan. Har man rolig under rasterna och har gott om vänner i skolan så vet man att en del av skol tiden blir värt besväret att ta sig upp på morgonen.

Visa din lärare respekt (självklart ska läraren visa respekt tillbaka) och visa läraren att du är intresserad av lektionen (även om du inte är det egentligen). På det sättet kan läraren se dig som en snäll och intresserad elev och kommer ge dig lite mer utrymme på lektionen.

Se till att sitta längre bak men inte längst bak i salen. Häng med och anteckna.
Om du gör ungefär på detta sättet så kan du prata mer och skämta till på dina lektioner. Men se till att inte över driva heller. Att prata med vänner och ha kul på lektioner är helt enkelt inte omöjligt, det krävs bara lite tåla mod. 

Så istället för att inte orka ta sig upp till skolan för man tycker det är såå tråkigt så kan man vända på det hela och se till att göra skolan roligare.  

Kommentarer
Postat av: Nova - Tema blogg

Bra inlägg!

2009-09-14 @ 17:44:47
URL: http://gottokblandat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0