Skolan - omtyckta och mindre omtyckta läraren

I varje skola finns det någon/några lärare som är minder omtyckta och någon/några som är omtyckta.
Men hur ska man "hantare dessa lärare om är mindre omtyckta, jo det brukar oftast vara så att läraren är mindre omtyckte eftersom han/hon är sträng, ger mycket läxor eller helt enkelt är lite bitter av sig.

Däför blir de omtyckta lärarna omtyckta eftersom de är precis omvända mot de mindre omtyckta.De är gladare, roligare, trevligare lektioner och ger mindre läxor.

Det man ska göra är att rikta in sig mer på den mindre omtyckta läraren, för ju mer du ger av dig själv och visar läraren att du är helt okej med henne och anstränger dig på lektionen så kan hon blir trevligare.
Om läraren är väldigt bitter av sig och inte alls visar några trevliga tecken och helt enkelt beter sig som ett "svin", så kan ar det ganska bra att prata med den läraren.(skäll absolut inte ut läraren framför andra,få inget utbrott även om läraren är helt "störd"). När du pratar med en lärare om att han/hon beter sig på ett illa sätt framför elver gäller det att visa att man själv är mogen och "hanterbar". Gör klart för läraren att om han/hon vill ha respekt så får han visa rspekt tillbaka och att det sättet han/hon beter sig på inte är rätt.

Hjälper inte dessa saker kan man gå till antingen sin mentor eller skolans rektor.  

Kommentarer
Postat av: Leia

Jo, jag gillar att läsa när jag hittar något bra. Bara det att det är sällan man hittar någon bra bok.

2009-09-16 @ 17:05:11
URL: http://leiabloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0